Kurulduğu 1992 yılından beri istikrarlı büyüme trendi ile Türkiye’de İSO 500’de yer alan, 80 ülkeye ihracat yapan, aynı zamanda Avrupa’daki lider üreticilerden biri olan ASAŞ, Asaş Sanat bünyesinde gerçekleştirdiği organizasyonla sektöründe bir ilke imza attı. 18 Şubat 2016 tarihinde Sakarya-Akyazı fabrikasında Asaş Sanat ve Amerikan Başkonsolosluğu’nun ortak gerçekleştirdiği organizasyonla, ünlü Amerikalı sanatçı Dennis Lee Mitchell’i ağırladı.
Asaş Sanat; Türkiye’de bir ilk imza atarak, sanayi sektörüne emsal teşkil edecek nitelikte fabrika ortamında bir sanat organizasyonu düzenledi. Organizasyon; ASAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri Safa Bayar Yavuz, Gökhan Yavuz, Türkiye’ye ABD Başkonsolosluğu tarafından davet edilen, kil heykelleri ve duman çizimleri ile ünlü sanatçı Dennis Lee Mitchell’ın yanı sıra; Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, öğretim görevlileri, ülkede görsel sanatın değişik dallarında başarılı olmuş ASAŞSANAT’ın beraber çalıştığı ve Türkiye’nin önemli sanatçıları olan Süleyman Saim Tekcan, Hanefi Yeter, Serpil Yeter ayrıca Amerikan Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Adrienne Bory, Asaş Sanat Müdürü Demet İncirci, Asaş Sanat Yöneticisi Mert Ege Köse ve ABD Başkonsolosluğu Sanat ve Kültür İşleri Uzmanı Sevil Sezen’in katılımlarıyla, 18 Şubat 2016 Perşembe günü, Sakarya- Akyazı’da bulunan tesislerde gerçekleşti.
Yönetim Kurulu Üyesi Safa Bayar Yavuz ve Gökhan Yavuz öncülüğünde; ASAŞ tesislerinde gerçekleştirilen organizasyonda ünlü sanatçı Dennis Lee Mitchell, duman ve ısı kullanarak yaptığı performansıyla katılımcıları etkiledi. Sanatçı ayrıca yaptığı çalışmada ilk defa geleceğin metali olan boyalı ve boyasız alüminyum levha üzerinde de kendi tekniğini deneme fırsatı buldu. Organizasyona katılan öğrenciler de bu yeni tekniği deneyimleme şansına sahip oldu. Teması “Sanayi ve Sanatın Buluşması” olarak belirlenen organizasyonda sanatçı ve sanatçı adayları ilk defa bir sanayi çatısı altında bir araya geldi. Organizasyon; hem bir kültürel paylaşım platformunun oluşturulması; hem de kısa bir fabrika turuyla teknolojinin, üretim olanaklarının ve alüminyumdan mamul ürünlerin tanıtılmasıyla sanatta farklı malzemelerin ve tekniklerin kullanımının yaygınlaştırılmasına katkı sağladı.
ASAŞ, Asaş Sanat çatısı altında Türkiye’de bir ilk olan sanayi ve sanatı birleştiren çalışmalarıyla sektörüne öncülük ediyor. Asaş Sanat Atölyesi, sanat ve tasarım öğrencileri ile akademisyen ve profesyonelleri buluşturan bir öğrenme, paylaşma, tasarlama ve üretme platformu; sanatçı ve tasarımcıların yaratıcı düşüncelerini özgürce uygulama fırsatı veren bir merkez; disiplinler arası yaklaşımlarla yeni düşünce ve uygulama yöntemlerinin ortaya konarak denendiği bir atölye olmayı hedefliyor.
Malzeme olarak alüminyum olanaklarının tanıtılarak farklı sanat dallarında kullanımının yaygınlaştırılması için bir eğitim platformu olarak da konumlanan Asaş Sanat, sanatçı ve tasarımcılara eserlerini üretebilmeleri için profesyonel atölye hizmeti de veriyor. Bu kapsamda sanatçılara artizan desteği de sağlanıyor.
Yine fabrika içerisinde bir heykel bahçesi kurmayı planlayan Asaş Sanat sanata ve sanatçıya destek dışında ASAŞ çalışanlarını da sanatla tanıştırıyor. Sanatı tanıma, sevme, özümseme tüm AŞAŞ çalışanlarının dünyalarında yeni bir pencere açacağı gibi önümüzdeki dönemlerde çalışanların eşleri ve çocukları da atölyede kurslara, seminerlere katılabilecek. Ayrıca ASAŞ’ın sosyal sorumluluk çalışmaları doğrultusunda engelli dostlarımız için de sanat eserleri yaratabilecekleri projeler geliştirilmesi hedefleniyor.