Bizden Haberler

ASAŞ, 23 Nisan’da Çocukları Hayallerindeki Mesleklerle Buluşturdu

Nisan 2019

Sektör başarısının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de çok önem veren ve bu amaçla farklı projelere imza atan ASAŞ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile 100’e yakın çocuğu İstanbul KidZania’da ağırladı.

 

1990 yılında kurulan ve her sene istikrarlı büyümesi ile 2017 yılı sıralamasında ISO 500’de 72. sırada bulunan ASAŞ, dokunduğu hayatları değiştirmeye devam ediyor.

Sosyal sorumluluk projeleri için her sene geliştirme ve genişletme politikası izleyerek bünyesinde gönüllü bir ekip de barındıran ASAŞ, firma içinde ve firma dışında birçok sosyal faaliyetin organize edilmesinde de öncü bir görev üstleniyor.

Başarılarıyla adından sıkça söz ettiren ASAŞ Basketbol Takımı, bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ ne bağlı Sakarya Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü ve Arifiye Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nden minik dostları gelecekteki mesleklerini deneyimleyebilecekleri Kidzania’ya davet etti.

8000 m2’lik bir alanda tamamen çocukların eğlenerek öğrenmesi için hayata geçirilen KidZania, ASAŞ Basketbol takımı ve esirgeme kurumundan yaklaşık 100 çocuğu ağırladı. Birbirinden farklı pek çok mesleği deneyimleme fırsatı bulan çocuklar gelecekte yapmak istedikleri meslekleri öğrenirken birlikte keyifli zaman geçirdiler.

Konuyla ilgili olarak ASAŞ yetkilileri “Her miniğimiz, sekiz bin metrekarelik alandaki 65 etkinliğe katılarak sanatsal, fiziksel ve sosyal becerilerini geliştirdi, 21. yüzyılın ön plana çıkan meslekleriyle tanıştı ve hepsini teker teker deneyimledirler, kendi kararlarını verip, özgürce hareket ettiler üstelik yaratıcılıkları kullanmayı da ihmal etmediler. Çevre, sürdürülebilirlik, finansal okuryazarlık, ekip çalışması, sorumluluk bilinci, özgüven gibi önemli kavramları kendi deneyimleriyle öğrendiler ve geleceğe hazırlandılar.

 

Çocuklarımız bu unutulmaz günün mutluluğunu minik kalplerinde hissederken bizler de onlara bu günü yaşatmanın huzurunu yaşadık.  Hayat boyu unutamayacağımız anılarla, aklımızda daha büyük hayallerle KidZania’dan ayrıldık.” dedi.