Bizden Haberler

Minik ASAŞlılar Ailelerine İş Güvenliğinin Önemini Anlattı

Mayıs 2017

ASAŞ ailesinin tüm fertleri bu sene 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramında hem önemli hem de eğlenceli bir etkinlik için bir araya geldiler. Bu yılki etkinlikte “Güvenlik Minik Ellerde” teması çerçevesinde minik ASAŞlılar, anne ve babalarıyla rolleri değiştirerek kalpleri yeniden fethetti.

İş sağlığı ve güvenliği konularına önem veren ASAŞ, yıl içinde multidisipliner ekiplerle risk değerlendirmesinin yapılarak düzenleyici önleyici faaliyetlerin planlanması, eğitimlerin düzenlenmesi, acil durum müdahale ekiplerinin oluşturulması, tüm kaza ve ramak kala durumlarında kök nedeni araştırmalarının yapılması, çalışanların takdir ve tanıma prosedürü ile motive edilmesi faaliyetlerini büyük bir hassasiyetle sürdürüyor. Firma değerleri arasında yer alan “Çalışana Saygı” konseptini yıl içinde yaptığı birçok etkinlikle destekleyen ASAŞ, bu sefer çalışanlarının kendi sağlıklarını koruması, iş yerinde güvenliği için gerekli tüm kurallara uyması için alışılmışın dışında yenilikçi bir yol izledi.

Bu sene düzenlenen 1 Mayıs’da yapılan etkinliğe de “Güvenlik Minik Ellerde” teması damgasını vurdu. Bu yıl farklı bir yaklaşımla, çalışanların iş yerindeki güvenlik önlemlerine dikkat etmeleri için Minik ASAŞlılardan destek istendi. Çocuklarımızın hayatlarımızın en büyük süper kahramanları olmaları fikrinden yola çıkılarak hazırlanan proje kapsamında minik ASAŞlılara davetiye gönderildi ve kendilerine çok özel bir görev verildi. Anne ve babalarına işyerinde sağlık ve güvenlik kurallarına neden dikkat etmeleri gerektiğini anlatan mektup yazmaları ve resim yapmaları istendi.

Verilen süre sonunda Minik ASAŞlılar yaptıkları rengarenk resimler ve yazdıkları mektuplarla büyüklerini yine kendilerine hayran bıraktılar. Projenin devamında mektupların içinden alıntılar yapılarak, çocukların fotoğraflarıyla birlikte özel panoların/afişlerin hazırlanması planlanıyor.  Bu panolar sayesinde, çocuklarını her yerde gören çalışanların sadece kendileri için değil sevenleri için de sağlığını koruması ve güvenlik önlemlerine uyması gerektiği sürekli hatırlatılmış olacak.

Yarışmanın kazananı tüm çocuklar olduğu için katılım gösteren 800 çocuğun hepsi sürpriz hediyelerini aldı. Panayır havasında geçen etkinlikte minik ASAŞlılar şişme parklarda eğlenceli oyunlar oynadı, animasyon gösterilerine katıldı, süper kahramanlarıyla hatıra fotoğrafları çektirdi ve günün sonunda ASAŞ horon ekibinin muhteşem gösterisi ile tüm çalışanlar doyasıya eğlendi. Bu güzel projeyle ASAŞ çalışanlarının bu çok önemli konuyu hayatlarındaki en değerli varlıklarının bakış açılarından görmeleri, hem de hep birlikte keyifli vakit geçirmeleri sağlandı.