Bizden Haberler

ASAŞ, İnosuit Projesini Başarıyla Tamamladı

Aralık 2017

Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası kapsamında 7 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşen İnosuit Projesi sertifika töreninde, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu tarafından verilen sertifikayı, ASAŞ adına İnsan Kaynakları, Ar-Ge ve Stratejik Planlama Direktörü Birol Büyüksivri aldı.

Inosuit Projesi; TİM ve Sabancı Üniversitesi ortaklığında yürütülen İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi. Proje kapsamında; firmaların kurumsal inovasyon sistemleri, 11 aylık işbirliği süresince bu alanda uzman mentorlar tarafından tasarlanarak uygulamaya geçilmesi sağlanıyor. Bu vesileyle inovasyon kapasitelerinin ve rekabetçiliklerinin sürdürülebilir şekilde arttırılması hedefleniyor ve kurumlara inovasyon yönetimine ilişkin; yerel koşullara, kültüre, kurumun koşullarına ve ihtiyaçlarına uygun, sistematik, bütünsel, sürdürülebilir bir yaklaşım ve araçların temin edilmesi sağlanıyor.

Eylül 2016’da 41 firma ile başlayan programın sonunda, 2 firmanın ayrılmasıyla 39 firma kaldı. Kalan firmalardan 6 firma, üst seviye uygulamaları ve programda öne çıkmaları nedeniyle “İyi Uygulamalar Zirvesine davet edilerek sunum yapmaları talep edildi. 15 Eylül’de TİM bünyesindeki sunum F. Zafer Zorlu, Çağla Nüman ve Sezen İpek tarafından yapıldı. Sunumda ASAŞ’ın mentorluğunu yapan Doç. Dr. Ceren Göde eşlik etti.

ASAŞ, sahip olduğu “Sürekli Gelişimi Arayarak Mükemmele Yolculuk” değeri ışığında ASAŞ Sistem’i tasarladı. Bu sistem çatısı altında; SEÇ Kültürü, Çalışana Saygı, Yerinde Anında Kalite, İnovasyon Kültürü, Süreç Mükemmelliği şeklinde 5 modül bulunuyor. Kasım 2017’de İnovasyon Kültürü modülünü hayata geçiren ASAŞ, Inosuit sürecini başarıyla tamamladı. Firmanın kendi ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak üzere; Fikir Yönetimi, Yaşam Boyu Öğrenme, İşbirliği Yönetimi ve Entelektüel Varlık Yönetimi olarak 4 ana başlıkta geliştirdiği modüllerle, inovasyon ikliminin sürdürülebilir olması sağlanıyor.

Inosuit projesi ile tamamlanan proje sayısında %20, onaylanan fikir sayısında %40, üniversite işbirlikleri sayısında %50, firma işbirliği sayısında 4 kat ve kamu destekli başvurusu yapılan proje sayısında 5 kat artış sağlandı. Ayrıca geliştirilen Proje Yönetim Sistemi de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yarışmada en iyi Ar-Ge Uygulamaları arasına girdi.