16-17 Mayıs tarihlerinde Kahramanmaraş’ta düzenlenen 2. AR-GE Merkezleri İyi Uygulamalar Zirvesinde ASAŞ Alüminyum Proje Yönetim Sistemi, en iyi 5 uygulamadan biri seçildi.
Ar-Ge Merkezleri arasındaki etkileşimin artırılması, iyi uygulamaların tüm Ar-Ge merkezlerinde yaygınlaştırılması ve gelecekte gerçekleştirilebilecek uygulama fırsatlarının değerlendirilmesi amacıyla Ar-Ge Merkezleri İyi Uygulama Örnekleri Paylaşım Toplantısı, Ar-Ge merkezi temsilcilerinin ve ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile 16-17 Nisan tarihlerinde Kahramanmaraş’ ta düzenlenen toplantıda gerçekleştirildi.
Sunumu ASAŞ Proje Koordinasyon Müdürü F. Zafer Zorlu tarafından yapılan “ASAŞ Proje Yönetim Sistemi" başlıklı uygulama, 15 Aralık 2016 tarihinde başvurusu yapılan ve ön değerlendirmeyi geçerek 6 Ocak 2017 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında jüri heyetine yapılan sunum ile finale kalmaya hak kazandı. Uygulama, Proje Yönetimi kategorisinde en başarılı 5 proje arasına girerek “Ar-Ge Merkezleri İyi Uygulama” olarak seçildi ve bakanlık tarafından yayınlanan Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri İyi Uygulama Örnekleri Kitapçığında yer almaya hak kazandı.
2015 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı sektörün ilk ARGE Merkezi olma unvanına sahip ASAŞ, bünyesindeki projelerin yönetimi için dışarıdan yazılım almak yerine kendi yazılımını hazırlamayı tercih etti. ASAŞ, Proje Yönetim Sistemi ile proje yazım ve onay sürelerinde zaman tasarrufu sağlanması, kurum hafızasının oluşturulması, yalın değerlendirme ve izleme sistemi ve dinamik raporlama gibi özellikler sayesinde katılım oranının artırılması hedefleniyor. Her ortamdan erişimin mümkün olduğu sistem kullanıcı dostu ara yüzü ile danışman bağımlılığını ortadan kaldırmasının yanı sıra muadil paket programlara göre daha esnek ve yalın olması, yıllık lisanslama maliyetinin olmaması ve SAP, Meyer sistemleriyle entegrasyonu olması ile büyük avantajlar sağlıyor. Kurgusu ve yazılımı ASAŞ AR-GE mühendisleri tarafından yapılan sistem, 2015 ilk yarısı itibariyle devreye girdikten sonra proje katılımlarında %123 artış sağladı.