Bizden Haberler

ASAŞ Yassı Mamuller Direktörü Alpay Ekşi "İleri Planlama ve Çizelgeleme Çözümleri"ni Anlattı

Haziran 2021

ASAŞ Yassı Mamuller Fabrika Direktörü Alpay Ekşi, “İleri Planlama ve Çizelgeleme Çözümleri” Webinarına Konuşmacı Olarak Katıldı

3 yıldır ASAŞ Yassı Mamuller Fabrika Direktörlüğü görevini yürüten Alpay Ekşi, MESS ekosistem partnerlerinden Dassault Systèmes tarafından düzenlenen “Operasyonel Mükemmellik kapsamında İleri Planlama & Çizelgeleme Çözümleri” konulu bir webinarda konuşmacı olarak yer aldı.

Sektörün lider üreticilerinden ASAŞ’ın Sakarya Karapürçek’te yer alan 135.000 m²’si kapalı, toplam 310.000 m²’lik alanda ve yılda 45.000 tonu boyalı olmak üzere toplam 120.000 ton üretim kapasitesine sahip yassı mamul tesisinin direktörü Alpay Ekşi, “Operasyonel Mükemmellik kapsamında İleri Planlama & Çizelgeleme Çözümleri” konulu webinarda konuşmacı olarak yer aldı.

Dassault Systèmes tarafından düzenlenen, katılımın yüksek olduğu online buluşmada ASAŞ’ta hayata geçirilen DigitALL projesinin detaylarına değinen Ekşi, katılımcılarla paylaştığı sunumda günümüz teknolojilerinin büyük sanayi kuruluşlarına uygulanmasının faydalarından bahsetti.

Özellikle pandeminin günlük hayata ve üretime etkilerinden bahseden Alpay Ekşi, ASAŞ’ta pandemi öncesinde hayata geçirilen, SAP Quality Awards yarışmasında altın ödüle layık görülen, DigitALL projesinin aşamalarını, iş yapışa ve müşteri ilişkilerine olumlu etkilerinden bahsetti.

İleri planlama ile operasyonel verimlilik konusunu detaylandıran Alpay Ekşi, bu ihtiyacın;
  • Gelecek performansının maksimize edilmesi
  • Operasyonel verimliliğin artırılması
  • Rekabet avantajının korunması
  • Değişen şartlara etkin ve hızlı uyum sağlanması
  • Üretim/sipariş kararlarının verilebilmesi
  • Simülasyon ihtiyacı
  • Günlük operasyonlarla şirket hedeflerinin hizalanması
  • Oluşan/oluşacak sapmaların yönetilmesi
  • Akış yönetiminin yapılabilmesi
  • Kapasite, kaynak, sipariş ve malzemelerin etkin yönetilmesi gerekliliği
  • Hız artışı: Karar alma hızı etkinliği
  • Bakım Planlama – Duruş Planlama etkinliği
  • OTIF artışı ve beklenmeyen olayların engellenmesi
Başlıkları altında oluştuğunu belirtti. DigitALL ile birlikte süreçlere uyarlanan “Çok Katmanlı İleri Planlama Sistemi” sayesinde; Stratejik Planlama, Bütçeleme, Sipariş Kabulü-Kapasite Planlama-Kaynak Planlama ve Üretim Planlama – Operasyonel Planlama başlıklarında edindikleri başarıları ve süreçleri anlattı.

Alpay Ekşi webinar sonrasında bu dönüşüm sürecini şu sözlerle özetledi “2018 yılında hayata geçirdiğimiz Dijital dönüşüm ile birlikte iş yapış şekillerimiz de dönüştü. Daha yalın süreçler, daha optimize çözümler ve endüstriyel zeka ile birlikte yeni konumlama yaşadık. İş kalitesini önemle düzeyde etkileyen İnovatif Operasyonel Verimlilik her zamankinden daha önemli hale geldi. Biz de ASAŞ olarak her yeniliği takip etmek hatta yeniliklerde ilk olmak hedefi ile çalışıyoruz. Tedarik zincirinde yaşanabilecek krizler, tüm dünyanın içinde bulunduğu pandemi, hızlı fiyat artışları ve hızla değişen ekonomik regülasyonlar gibi ön görülemeyen krizlere ve fırsatlara daha hızlı adapte olabilmek için gerekli yatırımları gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“İleri Planlama ile Operasyonel Mükemmellik” hedefimiz ile elde ettiğimiz başarılarından birkaçını paylaşmış olduk. Bunlarla birlikte tabii ki entegre planlama ile her seviyede hizalanma ve Tedarik Zinciri ve Planlama Merkezli organizasyonel yapılanma da tüm bu çalışmalarımızın bir yansıması. Bu süreçte bize destek veren partnerlerimize teşekkür ediyorum.”